ماهی باراکودا یا دولمی
ویژگی های محصول
از جمله ماهیان عالی و لذیذ به شمار می رود. ماهی دولمی را می توان به صورت سرخ کردن، قلیه ماهی، کباب، پخارپز و….استفاده کرد . اسیدهای چرب امگا3 موجود در ماهی دولمی می تواند در کاهش التهاب بیماریهایی نظیر آرتریت روماتوئید نقش داشته باشند .
- ماهی دولمی باعث کاهش التهاب بیماری آرتریت روماتوئید می شود
- ماهی دولمی حاوی یک ترکیب آلی به نام پورین می باشد
- ماهی ذولمی برای قلیه ماهی،کبابی،بخارپز و سرخ کردنی مناسب است
ماهی باراکودا یا دولمی
این ماهی خاکستری تا آبی با و قسمت پایینی روشن تر و رو به سفیدی است.بدنی دراز و مقدار کمی از دو طرف پهلو فشرده و با سری بزرگ و پوز کشیده و نوک تیز است. دهانی افقی و بزرگ دارند، و آرواره ها پایینی جلوتر از آرواره بالایی قرار دارند. طول این ماهی تا 1.8 متر می رسد، و گاهی نیز از این بزرگتر یافت می شود. مقطع عرضی سر در این ماهی باریک و رنگ نقرهای باعث کاهش قابلیت دید توسط طعمه میشود، در حالی که باله دمی طویل به همراه قرار گرفتن بالههای پشتی و مخرجی در عقب بدن به آن ها امکان میدهد که سرعت انفجاری داشته باشند و فاصله بین خود و طعمه را سریع پر کنند. این شیوه خصوصاً زمانی مطرح است که میزان نور کم باشد.
خواص ماهی دولمی
با مصرف مواد غذایی دریایی از جمله ماهی دولمی اسیدهای چرب EPA و DHA مستقیماً در اختیار بدن قرار می گیرد . بطور عمده EPA و DHA در ماهیان دریایی همانند دولمی یا باراکودا، روغن کبد ماهی، ماهی آزاد، خرچنگ ، میگو و صدف خوراکی یافت می شود.
اکثر حملات قلبی بعلت ایجاد لخته های خونی در سرخرگها و سیاهرگها و جلوگیری از جریان مناسب خون در رگها صورت می پذیرد . اسیدهای چرب امگا3 موجود در ماهی دولمی می تواند در کاهش التهاب بیماریهایی نظیر آرتریت روماتوئید نقش داشته باشند .
گوشت تمام ماهی های آبهای عمیق دریایی از جمله ماهی دولمی حاوی چربی های امگا3 می باشد . بدن میگو، خرچنگ دریایی و صدف خوراکی نیز به اندازه ماهی آبهای آزاد حاوی اسیدهای چرب امگا3 می باشد. اسیدهای چرب موجود در گوشت ماهی دولمی و ماهیان جنوب آن ها را تبدیل به یک ماده خوراکی بسیار ارزشمند برای تضمین سلامتی بدن نموده است.
روش پخت ماهی باراکودا یا دولمی
ماهی دولمی یا ماهی باراکودا را میتوان به صورت سرخ کرده ، قلیه ماهی،کباب،پخارپز،و….استفاده کرد که معمولا بهترین روش پخت آن که خیلی خوب عمل می آید سرخ کردن ماهی است.
نام های دیگر : ماهی کوتر /چنگو/شیر نیزه ای/باراکودا/دوولمی می نامند .