ماهی هامور تازه
ویژگی های محصول
گوشت لذیذ و طعم بسیار عالی یکی از مشخصه های بارز این ماهی بوده که می توانید آن را به صورت مختلف نظیر سرخ کردن، کبابی و شکم پر نیز مصرف کنید و علاوه بر این ماهی هامور منبعی سرشار از فسفر است.
ماهی هامور دارای پروتئین، سدیم، فسفر، امگا۳، زینک و ویتامینهای A، B-complex و D
ماهی هامور دارای 12 درصد کالری ، 2 درصد چربی ، 47/4 درصد پتاسیم ، 5/3 درصد سدیم و بیش از 24/7 درصد پروتئین می باشد .
وزن هر ماهی هامور تازه حدود 1 تا 3 کیلوگرم است.
بیشتر بخوانید
ماهی هامور تازه
بدن مستطیلی شکل و کشیده و با سر قوی و بزرگ ، رنگ بدن زرد نخودی با 5 نوار تیره عمودی کم و بیش مشخص و بخش شکمی سر و بدن متمایل به قرمز است. قسمت خاردار باله پشتی کم و بیش با قسمت نرم آن مداومت دارد. باله های شکمی موقعیت سینه ای داشته و یک خار و ۵ شعاع دارند و باله دمی آن گرد است. فلسهای شاخه ای و به بدن چسبیده و تا روی سر گسترش می یابند.
گزارشات متعددی نشان داده اند که بیشترین طول کل بدن هامور 120سانتی متر و بیشترین وزن آن 15 کیلوگرم است. حداکثر سن گزارش شده از این هامور 22 سال بوده است.
ماهی هامور در بسترهای نرم و در مناطق ساحلی با بسترهای سخت زندگی می کند. علاوه براین، این ماهی قادر است که وارد مصب های رودخانه نیز گردد. این ماهی تا عمق 100 متری دریا دیده شده است. نوزادان و ماهیان جوان این گونه ماهی در آبهای کم عمق شن و ماسه، گل ولای، سنگ چین های خورها و در میان درختان حرا یافت می شوند.
ماهی هامور اندازه کوچک تا میانه داشته و در آبهای ساحلی کم عمق و غالبا در میان جزایر مرجانی سکونت دارند، حرکات فردی بر روی بستر آبها داشته ولی غالبا بصورت گروهی در لایه های میانی آبهای دریا شنا می کنند. این ماهی گونه ای کفزی بوده و در آبهای نزدیک به ساحل زیست می نماید. برای صید آن از ترال کف، گرگور و قلاب دستی استفاده می شود
خواص ماهی هامور تازه
ماهی هامور معمولی از نظر ارزش غذایی از جمله ماهیان عالی و با ارزش بالا محسوب میگردد. همانند سایر ماهیان دریایی این ماهی سرشار از املاح و ویتامین های مفید جهت سلامت عمومی بدن انسان است. گوشت این ماهی غنی از عناصری همانند فسفر و پتاسیم است که این دسته از عناصر جهت تقویت سلول های مغزی بسیار مفید و موثر می باشند.
گوشت این نوع ماهی دارای منیزیوم برای درمان سردردهای میگرنی، افسردگی و خستگی مزمن، بسیار مفید است.
فسفر فراوان این ماهی، علاوه بر تسویه مواد زائد بدن، به ترمیم بافت ها کمک کرده و در حفظ ساختار استخوان ها و تنظیم ضربان قلب، نقش حیاتی دارد.
♦ بیماران دیابتی و دارای اختلالات هورمونی
♦ افرادی که نیاز به تقویت استخوان دارند.
♦ بیماران میگرنی، افرادی با مشکل افسردگی و اضطراب
♦ افرادی که کارهای فکری انجام داده یا از مغز خود زیاد استفاده می کنند.
روش های پخت ماهی هامور تازه
قلیه ماهی این ماهی به دلیل بافت و مزه خاص بسیار متداول است .البته که به جز قلیه می توانید آن را به صورت مختلف نظیر سرخ کردن، کبابی و شکم پر نیز مصرف کنید.