ماهی بیاح تازه جنوب
ویژگی های محصول
- ماهی بیاح دارای اسیدهای چرب سالم امگا ۳ میباشد.
- ماهی بیاح دارای 18تا22 درصد پروتئین است.
- ماهی بیاح گوشت سفیدی دارد و از خوش هضم ترین ماهی های جنوب است.
- ماهی بیاح برای کباب، کتلت ،استیک و سرخ کردن بسیار مناسب است
- ماهی بیاح جز ماهی های کوچک جنوب محسوب می شود که کبابی بهترین گزینه برای طبخ این ماهی است
- میزان تیغ ماهی بیاح متوسط است.
ماهی بیاح جزو ماهیان کوچک جنوب به شمار می آید قسمت پشتی بدن این ماهی تیره و شکم این ماهی روشن و درزیر باله ی سینه ی آن خطوط طولی تیره رنگ دیده می شود. بیشترین وزن این ماهی 200 گرم و حداکثر طول 25 سانتی متر ولی عموما این ماهی بیشتر با اندازه 15-10 سانتی متر دیده شده است.
این ماهیان، ماهیانی طویل هستند که معمولاً سر پهن و پوزهای کند دارند. بدن آن ها به شکل استوانهای بوده یا کمی از دو پهلو فشرده شدهاست. چشمها تا حدی به وسیله بافت چربی پوشیده شدهاست و دارای دهانی کوچک، انتهایی و کمی تحتانی میباشند. دندانها در این خانواده کوچک، ضعیف و پنهان بوده یا اینکه اصلاً وجود ندارد. کفال ماهی جنوب یا ماهی بیاح دارای دو باله پشتی جدا از هم هستند که شعاعهای سخت اولین باله پشتی آنها ۴ عدد میباشد.
نوع گوشت لطیف و سفید رنگ. میزان خار و استخوان خار و تیغ های آزاردهنده ندارد. خارهای کم و درشت که به راحتی از گوشت جدا می شود. نوع پخت کبابی، سرخ شده، شکم پر، کتلت.
میزان دور ریز نهایی
دور ریز کم تا متوسط. با توجه به نوع پا کردن بین 30 تا 45 درصد می باشد.
خواص ماهی بیاح:
مهمترین مواد مغذی و ویتامینها ماهی بیاح سرشار از ویتامین B12 است که منجر به تشکیل گلبول های قرمز خون سالم میشود. دارای انواع ویتامینهای ضروری از جمله ویتامینهای گروه B، A،C،D و E و مقادیر بالای امگا3 میباشد. مناسب برای بهبود بیماریهای قلبی و فشار خون بالا، بهبود عملکرد مناسب مغز خطر سرطان را کاهش داده و وضعیت عمومی بدن را بهبود میبخشد و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
روش پخت ماهی بیاح :
بهتر است برای پختن ماهی بیاح از ۴ روش سرخ کردن، کباب کردن، در فر پختن و بخارپز کردن استفاده کنید. توصیه میکنم سایز کوچک این ماهی را آب پز نکنید. این ماهی جثه ی چندان بزرگی ندارد پس ممکن است پختن آن حس متفاوتی را به شما انتقال بدهد. ماهی بیاح را برعکس اکثر ماهی ها، بسیار آسان میتوان کباب یا سرخ کرد.
بیاح سریع میپزد بافت ظریف گوشت این ماهی اجازه میدهد حرارت خیلی زود به قسمت های داخلی برسد و ماهی را مغزپخت کند همچنین ماهی بیاح روغنی و پرچرب است و این روغنی بودن احتمالا باعث می شود دیگر نیازی به استفاده از روغن سرخ کردنی هم نداشته باشید. پس اگر میخواهید ماهی بیاح را کباب یا سرخ کنید کار سختی در پیش ندارید! اما حتما توجه داشته باشید آن را زیاد سرخ یا کباب نکنید، تا اُمـگا۳ موجود در آن از بین نرود. موقع برگرداندن ماهی نیز، این کار را به آرامی و با ظرافت خاصی انجام دهید تا آسیبی به گوشت ماهی وارد نشود. همچنین هنگام اضافه کردن طعم دهنده ها و آغشته کردن ماهی به آنها ماهی را زیاد فشار ندهید چرا که این ماهی ظریف است و گوشت نرم و آسیب پذیری دارد.