ماهی شعری یا شهری
ویژگی های محصول
ماهی شعری دارای ویتامین های گروه B ( B12، B6، B3، B2 و B1)
همچنین ویتامین های محلول در چربی (A، D ، E و K ) است.
این ماهی دارای تیغ و خار کمتری نسبت به دیگر ماهیان است،
گزینه مناسبی جهت طبخ می باشد.
ماهی شعری را به خاطر لذیذ بودن گوشتش می توان آن را به صورت کبابی،شکم پر، قلیه ماهی و سرخ کردنی مصرف کرد.
بیشتر بخوانیدماهی شعری یا شهری
این ماهی از ماهی های خوشمزه جنوب بخصوص نمونه هایی که نزدیک سواحل استان بوشهر زیست می کنند. رنگ این ماهی سفید مایل به زرد و دارای پولک است، لبه سرپوش آبشش نوعی از آن قرمز درخشنده است. از سخت پوستان و نرم تنان تغذیه می نماید، از انواع آن می توان به شهری خال قرمز، دراز صورت، جلادار، نوار زرد و قوزی چشم درشت اشاره کرد. فلس آن از نوع درشت تشکیل شده و طول آن تا ۶۰ سانتیمتر می رسد اندازه استاندارد ۲۰ سانتیمتر است.
ماهی شعری در چهارنوع وجود دارد که بهترین نوع آن شعری دم زرد است. البته رنگ دم این ماهی کاملا زرد نیست ولی بدنی تپل تر و پولک های شفاف و استیلی زیباتر از نوع های دیگر دارد و طعم و مزه گوشتش نیز با انواع دیگرش متفاوت است.
ماهی شهری در آب های ساحلی و مناطق صخره ای و مرجانی حداکثر تا عمق ۵۰ متری زیست می کند. این ماهی بیشتر در فصل تابستان بدلیل گرمی آب به جاهای عمیق دریا می رود اما در فصل زمستان که هوا سرد میشود در سواحل بیشتر صید می شود .
منطقه صید شهری بیشتر در جاهای صخره ای و مرجانی است و ماهیان شعری از ماهیان کفزی خوار محسوب می شود و بهترین طعمه برای آنها ماهی مرکب (هشت پا) است و روشهای صید آن بوسیله قلاب و طعمه و صرب و ماهی مرکب می باشد .
روشهای صید آن بوسیله قلاب و طعمه می باشد.
خواص ماهی شعری
کسانی که بطور مداوم از غذاهای دریایی استفاده می کنند کمتر دچار امراضی مانند دیابت ، ورم مفاصل ، تنگی نفس ، ایست قلبی و همچنین سرطان می شوند ؛ ماهی شهری به عنوان یک ماهی دریایی می تواند در پیشگیری از ابتلا به این بیماری ها موثر واقع گردد.
ماهی شهری دارای ویتامین های گروه B ( B12، B6، B3، B2 و B1)
همچنین ویتامین های محلول در چربی (A، D ، E و K ) است این ویتامین ها برای سلامت و کارکرد بهینه بدن مفید هستند.
روش پخت ماهی شعری
ماهی شعری را به خاطر لذیذ بودن گوشتش می توان آن را به صورت کبابی،شکم پر، قلیه ماهی و سرخ کردنی مصرف کرد. ولی به صورت شکم پر و برای قلیه ماهی بیشتر مصرف می شود.